Ontwerp

Luxe Family Compound met grote binnenplaats en Koi Pond

Luxe Family Compound met grote binnenplaats en Koi Pond


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dit familiecomplex is een pand van 2.000 vierkante meter in de wijk Hangdong, Chiang Mai, Thailand, gemaakt door Full Scale Studio. Jongluck Villa is de thuisbasis van 3 kleine gezinnen: ouders, het gezin van hun zoon en het gezin van hun dochter. Paddy-velden en het lokale dorp omringen de locatie aan Canal Road, samen met uitzicht op de Doi Suthep-berg aan de achterkant van de camping in het noordwesten. Het ontwerp omvat 3 verdiepingen: een begane grond met gemeenschappelijke ruimte, woonkamer, serviceruimte, zwembad en parkeerplaats. De tweede verdieping bevat slaapkamers voor elke gezinseenheid, terwijl de laatste verdieping enkele service-eenheden herbergt, maar meer in het bijzonder een daktuin waar het hele gezin kan komen ontspannen.

  • 1 |
Het ontwerp van de grensmuur bevat delen van dicht gebladerte om de betonnen vlakte te verbreken en een meer verwelkomend beeld te creëren van de drievoudige gezinswoning.

  • 2 |
Eenmaal voorbij de grens is het moderne exterieur een lineair ontwerp dat bestaat uit gewapend beton en rijk gebeitste houten bekleding. Auto parkeren is voorzien van schaduw.

  • 3 |
Een uitkragend terras verlicht de vorm van het gebouw. Het terras biedt de gezinsleden ook nog een gelegenheid om dichter bij de natuurlijke omgeving te blijven.

  • 4 |
Uitgestrekte glazen en enorme open vides zorgen ervoor dat de zichtlijn dwars door het gebouw en de andere kant gaat ...

  • 5 |
… Dit is grotendeels te danken aan een prachtig binnenplaatsontwerp in de kern van de compound, waar een symbolische White Meranti-boom groeit.

  • 6 |
Er wordt in de traditionele Thaise cultuur aangenomen dat de White Meranti een compromis symboliseert, een eigenschap die heerst op de nederige manier van de mensen in Thailand. Compromis is ook de kwaliteit die een grote familie-eenheid in vrede samenhoudt. Grote omringende ramen verbreden het zicht op de binnenplaats en creëren mogelijkheden voor verbinding.

  • 8 |
De belangrijkste zorg voor de architect en huiseigenaren was hoe het huis moest worden ontworpen om geluk en een hechte relatie tussen alle gezinsleden te bevorderen. In reactie hierop richt het ontwerp zich op verbindingen met de natuur, zowel binnen als buiten het huis, en op onderling verbonden sociale ruimtes.

  • 9 |
Het ontwerp verdeelt de programma's van het huis in 3 hoofdruimtes: binnen, buiten en semi-buiten. Semi-buitenruimtes zijn de gebieden onder overhangen, die worden toegepast vanuit het traditionele Thaise huis. Alle drie deze categorieën worden als even belangrijk beschouwd en zijn in dit geval vakkundig verbonden door de centrale binnenplaats, het hart van dit huis.

  • 10 |
Een levendige sfeer is belangrijk in het centrale deel van het huis en daarom zijn architectonische elementen ontworpen om dynamische beweging tussen omliggende ruimtes te helpen bevorderen.

  • 11 |
Overlappende lagen zijn ontwikkeld tot een aantal functionele ‘loops’, die hun oorsprong vinden in de centrale rechtbank en zich uitbreiden via een verticale en horizontale as.

  • 12 |
De eerste laag - of binnenste 'lus' - is een houten terras rond de binnenplaats. Het terras fungeert als overgangsruimte tussen binnen- en buitenruimtes, een circulatieapparaat.

  • 13 |
De tweede 'lus' van ruimte is een betonnen trap die de centrale binnenplaats omarmt.

  • 14 |
Traptreden zijn ruim een ​​meter, om een ​​zeer geleidelijke helling op te bouwen die comfortabel en ontspannend is om te beklimmen.

  • 15 |
De trap lijkt langs de zijkant van het huis te zweven dankzij verborgen steunen in de bouwconstructie.

  • 16 |
Familieleden kunnen passief omgaan met de tuin terwijl ze de open trap gebruiken. Ze kunnen hier zelfs gaan zitten en een tijdje rusten, alsof het een terras met meerdere niveaus is.

  • 17 |
Uitzicht op de White Meranti-boom en de Koi-visvijver roepen rust en verbinding met de natuur op.

  • 18 |
De derde 'lus' is de woonruimte voor gezinsactiviteiten binnen en semi-buiten. De moderne woonkamer is uitgerust met een grote televisie en tv-standaard, als iedereen het ooit eens kan worden over wat te kijken!

  • 19 |
Lange-afstandsbalken in de architectuur bieden meer mogelijkheden om het omringende panorama te bekijken en maximaliseren de mogelijkheden in ruimtelijk ontwerp. Een lange eettafel biedt plaats aan familiediners.

  • 20 |
Barkrukken in de keuken bieden een plek om te zitten en ondersteunen de kok.

  • 21 |
De buitenste 'lus' is waar alle slaapkamers zich in hun eigen privéhoeken bevinden. De hoofdslaapkamer van de oudste ouders bevindt zich aan de noordkant van het huis, de familiekamers van de zoon bevinden zich in het zuiden en de oostkant is voor het gezin van de dochter. Gastenkamers nemen de westkant in beslag. Alle slaapkamers zijn zorgvuldig gepositioneerd zodat ze kunnen genieten van het uitzicht op de berg Doi Suthep of een ander schilderachtig panorama.

  • 22 |
De badkamers zijn fris, modern en luxueus.

  • 23 |
Houten elementen vormen een aanvulling op de natuurlijke omgeving die het huis omringt en doordringt.

  • 24 |
Verticale beplanting zorgt voor een intieme sfeer door een verzonken bad. Terwijl ruw beton en eenvoudig stucwerk de hoofdhuid van het gebouw vormen, worden marmer, graniet en hout geïntroduceerd voor een hoogwaardige afwerking.

  • 25 |
De architectonische overhang biedt een setting voor semi-buiten woonruimtes. De hoes zorgt voor schaduw en fungeert ook als een enorme horizontale leegte die natuurlijk licht kan benutten en verkoelende wind in het gebouw en de binnenplaats kan brengen.

  • 26 |
Een eethoek in de buitenlucht en een bank en loungestoel in de buitenlucht kijken uit op het grote zwembad dat wordt gedeeld door de samenwonende gezinseenheden.

  • 28 |
De daktuin claimt de derde en laatste verdieping, die gazons heeft die rond de omtrek van de binnenplaats lopen.


Aanbevolen literatuur: 51 Boeiende binnenplaatsontwerpen die ons doen waaien


Bekijk de video: I Made An AquariumPond Hybrid.. AQUOND (Mei 2022).