Ontwerp

Een modern minimalistisch huis met een Maserati

Een modern minimalistisch huis met een Maserati



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We hebben huizen gezien die Ferrari's en Lamborghini's tentoonstellen. We hebben zelfs gezien dat sommige luxe appartementen dit ook deden. Dit bijzondere autoliefhebbershuis van 131,68 vierkante meter is gemaakt door Fujiwaramuro Architects in het centrum van Takamatsu, Japan, als een toevluchtsoord van gewapend beton voor een prachtige Maserati. De opdracht was dat het huis zoveel mogelijk van het perceel zou moeten bezetten, een geïntegreerde garage moest hebben om hun gewaardeerde auto te laten zien en privacy moest garanderen voor het huiseigenaarpaar en hun kind. De architectuur heeft uitkragingen die zich horizontaal uitstrekken van slechts vier structurele pilaren, een opstelling waardoor het interieur van het huis open en eenvoudig blijft.

  • 1 |
De witte moderne gevel van de woning is opgesplitst in lagen, met spleetramen over de volle breedte van elke verdieping. De continue glaslengtes worden mogelijk gemaakt door de structuur met vier kolommen van het gebouw en de uitkragingen die er horizontaal uitkomen om de vloeren, muren en het dak van de eerste en tweede verdieping te ondersteunen.

  • 2 |
De lichtbeukvensters laten licht toe rond 360 graden van het huis, zonder de privacy te verliezen. 'S Nachts, vanaf de straat, zien de dunne ramen intrigerend gloeien tussen de massieve vloeren.

  • 3 |
De geïntegreerde garage is gedecoreerd in hetzelfde helderwitte decor als de rest van de rest van het interieur, zodat het via een glazen wand soepel kan opgaan in de woonkamer. Een grote vaste deur geeft toegang tot de woning.

  • 4 |
De garage voor glazen auto's fungeert als een vitrine voor de geliefde Maserati van de eigenaren, waardoor het voor iedereen een prominente plaats is om te zien wie dit huis binnenkomt. In plaats van een traditioneel interieur, getextureerd met houten elementen, vloerkleden en meerdere materialen, is het interieur hier minimalistisch en monochroom als een autoshowroom. De enige kleur in de eenvoudige woonkamer-eetkamercombinatie is afkomstig van een groot stuk moderne kunst aan de muur, die verfrissende blauwe en groene tinten over een heldere galerijwitte muur laat wervelen. Het voegt een hoognodig natuurelement toe aan de grimmige monochromatische uitgestrektheid.

  • 5 |
De architecten van dit project stelden voor om het woongedeelte midden in het perceel te plaatsen, zodat de andere ruimtes zich er omheen konden ontvouwen. Een zwarte moderne bank vult het grootste deel van de minimalistische woonkamer, verspreid in een gezellige driezijdige opstelling. De lage rugleuningen houden de ruimte open en geïntegreerd met de andere zones in de open ruimte.

  • 6 |
Een glazen salontafel maakt de lounge-opstelling compleet, het is een eenvoudige rechthoekige bovenkant die de grote ramen van het autodisplay weerspiegelt. Er staan ​​geen decoratieve items op de salontafel of ergens anders in de kamer. In dit huis is de zeer dure gezinsauto al het lust voor het oog dat de familie nodig heeft!

  • 7 |
Een moderne eetset met vier plaatsen bevindt zich op een groot oppervlak van de vloer achter de bank, net genoeg om mama, vader, junior en een gast comfortabel te laten dineren.

  • 8 |
De ronde eettafel zet het heldere glazen thema van de kamer voort. De reflecterende glaselementen helpen het licht rond de grote kamer te weerkaatsen. Gewelfde tafel- en stoelpoten lijken te rimpelen door het aerodynamische auto-ontwerp dat erachter staat.

  • 9 |
Vier buitenmuren omsluiten het pand volledig. Er zijn holtes op elk van de vier hoeken van het interieur, en nog een in het midden van het gebouw. De centrale vide is hier te zien in het hoge plafond van de woonkamer.

  • 10 |
De vijf vides zijn ontworpen om een ​​gelijkmatig licht in elk deel van het interieur te bereiken en om een ​​extra ruimtelijk gevoel te creëren.

  • 11 |
Een lang zwart kookeiland houdt de kookplaat en de gootsteen in een helder wit werkblad.

  • 12 |
Hoge units staan ​​voor de trap die naar de bovenverdieping leidt.

  • 14 |
Vanuit deze hoek kunnen we zien hoe de hoekvides naast de keuken een gevoel van verbinding met de buitenwereld creëren, ook al is er volledige privacy.

  • 15 |
De vier structurele pilaren maken nauwelijks deel uit van de interieurindeling, ze gaan gewoon op in het witte decor.

  • 16 |
De hoge ramen zorgen voor een diffuus zacht lichteffect.

  • 17 |
De Maserati lijkt te inspireren met het frisse witte interieur.

  • 18 |
Op de bovenste verdieping van het huis is er een enorme witte ijdelheid op de centrale overloop. Wastafelonderkasten, wastafels, kranen en make-upspiegels zijn gebleekt in effen witte afwerkingen.

  • 19 |
Een leuning wordt in de muur van het trappenhuis gesneden.

  • 21 |
Een dakraam stuurt natuurlijk daglicht door de kern van het huis.

  • 22 |
Het overloopgedeelte bevindt zich direct boven het kookeiland beneden. Als u door de glazen balustrades naar beneden kijkt, kunnen familieleden ook via het verticale open plan communiceren.

  • 23 |
Het architectonische ontwerp met vier kolommen heeft enorme besparingen opgeleverd in het bouwproces van het huis. Omdat de grond vrij zacht was, zou een gewone matfundering uitgebreide grondstabilisatie vereisen.

  • 24 |
Met het ontwerp van de pilaar en de uitkraging waren palen alleen nodig onder de vier palen, waardoor het budget voor bodemstabilisatie werd teruggebracht tot een kwart van de kosten van een funderingsmat.

  • 25 |
Plattegrond van de begane grond.

  • 26 |
Bovenste plattegrond.

  • 27 |
Doorsnedetekening 1.

  • 28 |
Doorsnedetekening 2.

  • 29 |
Stichtingen.

  • 30 |
Vooraanzicht.

  • 31 |
Achteraanzicht.

  • 32 |
Zijaanzicht.

  • 33 |
Structureel diagram.


Aanbevolen literatuur: Het huis van een autoliefhebber


Bekijk de video: Plusvilla - Modern Scandinavian Design by Polar Life Haus (Augustus 2022).