Ontwerp

Stenen en glazen huisontwerp gecombineerd met een prachtige natuurlijke omgeving

Stenen en glazen huisontwerp gecombineerd met een prachtige natuurlijke omgeving


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Soul-rustende natuur op het terrein van HOUSE BRAS, een project van architectenteam DDM Architectuur. Het ontwerpproces voor dit huis omvatte zorgvuldig onderzoek rond uren daglicht tijdens veranderende seizoenen en hoe de zoninstraling kon worden gemaximaliseerd. Panoramische uitzichten op het omringende landschap waren ook van het allergrootste belang, evenals de sympathie van de woning met de ligging. De oplossing is een architectonische lay-out die is gevormd om te buigen rond de kenmerken van het groene landschap, precies tussen een vijver en een meertje, en om elke druppel beschikbaar zonlicht te verwelkomen. Het huis is volledig bedekt met natuurstenen platen, inclusief daken en gevels, waardoor het volledig opgaat in de omgeving.

  • 1 |
  • Fotograaf: Lenzer - Peter Verplancke
Alles aan dit zorgvuldig overwogen huisontwerp is erop gericht om de bewoners te helpen zich in de natuurlijke omgeving te voelen. Glazen wanden nodigen het spectaculaire uitzicht uit op torenhoge bomen, struiken, meer en vijver om het kleurrijke en gestructureerde decor van de minimalistische binnenruimtes te worden.

  • 2 |
Het tonale metselwerk dat de buitenkant van het moderne huis bedekt, is een sympathieke keuze die helpt bij het samenvoegen van de moderne constructie met zijn prachtige landschap, als een rotsbed in het bos.

  • 3 |
De onderste helft van de bouwhoogte bestaat volledig uit glas, waardoor de binnenverlichting na zonsondergang over het groene terrein naar buiten komt. De kleuren in het huis worden tot een neutraal minimum beperkt, om het vredige palet dat buiten de ruiten spat, niet te verstoren.

  • 4 |
Een diep gebeitste lattenbodem onderbreekt de perfecte beglazing, waarbij een enorme deur op zijn scharnier draait.

  • 5 |
De kamerhoge ramen zorgen voor een naadloos panorama over het terrein. De veranderende kleuren van de bomen zorgen voor een wisselend behang van seizoen tot seizoen. De woonkamer is gevuld met zonlicht, zelfs als de zon de hele dag door beweegt. In de wintermaanden brandt een moderne open haard.

  • 6 |
Een tweede lounge annex muziekkamer bevindt zich aan de achterkant van de slaapvleugel. In deze woonkamer strekt zich een moderne bank uit die voor de open haard ligt, bijna als een bed. De modulaire zitopstelling is dubbelzijdig zodat de huiseigenaren de vlammen in de open haard kunnen zien springen of uitkijken op de vijver en al het moois dat de natuur buiten te bieden heeft.

  • 7 |
De grijze bank in de woonkamer maakt een L-vorm aan de rand van een enorm vloerkleed; twee design fauteuils staan ​​aan de andere kant. Donker lariksfineer bedekt de schoorsteenborst met een dramatisch effect in het midden van een wit en lichtgrijs schema.

  • 8 |
De donkere panelen van larikshoutfineer in de muziekkamer dienen ook als camouflagemateriaal voor een reeks hoge opbergkasten, die terug in de muur van de open haard worden geplaatst.

  • 9 |
De begane grond is opgedeeld in drie delen: de rustgevende muziek- en slaapvleugel, het binnenzwembad en de sauna-welzijnsvleugel, en de gezellige centrale woonkamer met open keuken. De drie gebieden verbinden zich via beglaasde doorgangen en gesloten blokken donker lariksfineer.

  • 10 |
De keuken in minimalistische stijl kan bijna onopgemerkt blijven aan de achterkant van de open woonkamer. Eenvoudige zwarte volumes strekken zich uit over de bleke vloeren, zonder dat er bovenkasten zichtbaar zijn.

  • 11 |
De zwarte onderkasten sluiten aan bij het donkere lariksdecor dat een aangrenzende muur bedekt.

  • 12 |
Twee keukeneilanden staan ​​tegenover elkaar in de kamer, met een kraan en een spoelbak parallel aan het aanrecht van elk. De donker gefineerde keukenmuur opent naar een derde kant van de keuken en een derde aanrecht. Een enorme voorraadkast bevindt zich aan de achterkant van het geheime volume. Zes houten barkrukken staan ​​langs een uiteinde van het buitenkeukeneiland om een ​​eetgelegenheid te bieden met een rustig uitzicht.

  • 13 |
Lariks deuren hangen verzonken in bijpassende muren.

  • 14 |
Een binnenplaatsontwerp houdt het interieur van het gebouw in contact met de natuur, zelfs als het uitzicht iets beperkter is. Een prachtige boom geeft een gevoel van zen in huis.

  • 15 |
Het meer spoelt tot aan de ramen van het huis, met stapstenen die het wateroppervlak breken. Uitzicht op het bos dringt door vanaf het andere uiteinde van het huis om samen te komen met het meer, alsof er hier helemaal geen gebouw is.

  • 16 |
In de eigen welzijnsvleugel van het huis strekt zich een groot overdekt zwembad uit. Het kenmerkende panorama van vloer tot plafond van het huis brengt het zwembad in contact met het buitenleven en al zijn pracht.

  • 17 |
Het zwembad wordt een deel van het meer, dat langs de ramen stroomt.

  • 18 |
Een zwevend trappenhuisontwerp stijgt naar de hoofdslaapkamer op de eerste verdieping, waar de suite uitkijkt op de boomtoppen.

  • 19 |
Het gewichtloze witte trapontwerp doet denken aan perfect gekrompen origami.

  • 20 |
Frameloze glazen balustrades bewaken het trappenhuis.

  • 21 |
Donkere houten luiken creëren privacy in een kleine badkamer.

  • 23 |
Witte ijdelheden staan ​​in het midden van de badkamer, gelijkmatig verdeeld tussen het bad en een douchewand.

  • 24 |
De wellnessvleugel lijkt als een lichtgewicht vlot op het oppervlak van het natuurlijke meer te drijven.

  • 25 |
'S Nachts lijkt het hele huis boven het donkere landschap te zweven, een lichtbak die de inhoud in een zwembad beneden giet.

  • 26 |
Plattegrond en terrein illustreren de zorgvuldige architectonische indeling en de sympathieke plaatsing in het natuurlijke landschap.


Aanbevolen literatuur: Een Serene Bibliotheek Huis In De Bossen Van Brazilië


Bekijk de video: Webinar Natuurinclusief bouwen 28 april 2020 (Mei 2022).