Ontwerp

Minimalistisch Artsenhuis met Binnenplaats en Koivijver

Minimalistisch Artsenhuis met Binnenplaats en Koivijver

Ontworpen om de thuisbasis te zijn van een paar dokters en hun pasgeboren baby, werd deze plek gecreƫerd op een manier die de zeer beperkte familietijd die beschikbaar is voor de eigenaren het beste zou kunnen dienen, onder hun ernstige werkbeperkingen. Architecten van Greenbox Design hebben overwogen hoe de bewoners familieruimtes met het grootste comfort en de soepelheid konden delen om elke seconde te laten tellen wanneer ze samen zijn. Minimalistische interieurs zorgen voor een gemakkelijke woonstijl en een binnenplaats geeft de familie een voorproefje van de natuur zonder zelfs hun huis te hoeven verlaten. De drukke klanten werden verliefd op het eerste concept van het huisontwerp en het Ari House werd snel geboren in Ari, Bangkok.

  • 1 |
Niet alleen geeft de naam "Ari" de locatie van het huis weer, maar in de Thaise taal betekent "Ari" vriendelijk en genereus. De ruimtes in dit huis zijn ontworpen om de weinige tijd die het gezin samen doorbrengt, royaler te maken, hoewel dit verborgen is achter een bedrieglijk smal modern exterieur.

  • 2 |
Onder de overhangende eerste verdieping van het huis ligt een carport, groot genoeg om elk van de doktersauto's overdekt te parkeren.

  • 3 |
De zijwand van het huis bewaakt een smalle tuin, waar een boom opgroeit in de architectuur.

  • 4 |
De volgroeide boom heeft een eigen raam gekregen in de zijkant van het gebouw.

  • 5 |
Smaragdgroene boomtakken exploderen door het puur witte beton.

  • 6 |
Als we de binnenplaats opgaan, vinden we een overvloedige groene ruimte, gezegend met een Koi-visvijver. Een enorme plafondventilator koelt het gebied om het aangenaam te houden in de hitte van Bangkok.

  • 7 |
Net voorbij de vijver onthullen grote ramen een glimp van de familie-eetkamer. De uitgestrektheid van glas biedt directe toegang tot kostbare momenten van het gezinsleven direct vanuit de carport.

  • 8 |
Dakramen overspoelen de binnenplaats met helderheid.

  • 9 |
Een zwevende trap begint op de binnenplaats en stijgt aan de andere kant naar de klimbomen.

  • 10 |
In de familie-eetkeuken kijken eetkamerstoelen uit op de binnenplaats. Een bank zonder rugleuning aan de andere kant van de tafel biedt de mogelijkheid om te draaien en naar de zwemmende Koi te kijken.

  • 11 |
Glazen wanden omringen de bovenverdieping om alle uitzichten die de prachtige binnenplaats te bieden heeft te absorberen, en al het natuurlijke licht dat de dakramen willen geven.

  • 12 |
Een bescheiden woonkamer kijkt uit over de boomtoppen op de binnenplaats. Een puur witte moderne bank zorgt voor een rustige en rustgevende uitstraling, die wordt verwarmd door houten vloeren en bijbehorende meubels.

  • 13 |
Ramen aan de voorkant van het huis bieden een alternatief uitzicht en het derde raam achter de tv-opstelling accepteert extra licht dat de buitenmuren van het gebouw doordringt.

  • 14 |
Er is een uitsparing in het plafond van de woonkamer die een leuke hangmat ondersteunt, die deze verdieping en zijn bewoners verbindt met die erboven.

  • 15 |
Een thuiswerkruimte bevindt zich aan de achterkant van de woonkamer, samen met een grote bank met opslageenheden om bestanden, naslagwerken en benodigdheden te verbergen.

  • 16 |
Een paar pennenborden ondersteunen de werkruimte thuis, waardoor er ruimte ontstaat voor verplaatsbare planken. Een kleine plant laat delicate takken van groen vallen vanuit hoge opslaghoeken boven het bureau, als een kleine voortzetting van het weelderige uitzicht op het groene raam.

  • 17 |
Er is ook een minimalistische slaapkamer in de boomtoppen, waar de vermoeide dokters (en kersverse ouders) wat kunnen uitrusten.

  • 18 |
Aan de voet van het bed staat een aantal op maat gemaakte kasten rond een flatscreen-tv, waardoor de tv-muur er strak en overzichtelijk uitziet.

  • 19 |
Zware grijze gordijnen hangen op de loer om over die grote, heldere ramen te worden gesloten wanneer het overdag donker is om overdag te slapen of favoriete tv-programma's in te halen.

  • 20 |
Een zeer royale inloopkast is uitgevoerd in op maat gemaakte houten kasten. Kasten met glazen voorkant houden stof van kostbare designeritems, terwijl de inhoud wordt weergegeven voor snelle selectie.

  • 21 |
Een eenvoudige glazen vaas siert een glazen plank.

  • 22 |
De minimalistische badkamer volgt een grijs-wit kleurenschema, met een beetje houttint die de visuele temperatuur verhoogt.

  • 23 |
Een kleine houten kruk dient een gewelfd vrijstaand bad met schone handdoeken.

  • 24 |
Aan de muur heeft een houten handdoekstang een kistenbak in het ontwerp verwerkt.

  • 25 |
Er kruipen meer planten in en rond de kaptafel aan de andere kant van de badkamer; zachte sfeerverlichting verlicht hun mooie bladeren.

  • 26 |
Een terrazzo-wastafel ondersteunt een ronde gootsteen, voor een ronde badkamerspiegel. Een kubusvormig houten wandmeubel dient als een aangename buffer tussen de wasruimte en het aangrenzende toilet.

  • 27 |
Tussen de twee uiteinden van het huis loopt een zonnige overloop.

  • 28 |
LED-lampen klimmen langs de houten treden van het moderne trapontwerp.

  • 29 |
Wanneer we de verdieping boven de woonkamer bereiken, bekijken we de hangmatvloerinstallatie met de goede kant naar boven.

  • 30 |
Er zijn kussens op de touwen gegooid om dit een zeer comfortabele plek te maken om rond te hangen of zelfs een tijdje te dutten.

  • 31 |
Een witmetalen trap steekt boven de hangmatinstallatie uit en leidt naar een tussenverdieping.

  • 32 |
Boekenkasten bevinden zich aan de zijkant van de trap, waarbij de hogere stapels gemakkelijk toegankelijk zijn vanaf de hogere treden.

  • 33 |
De mezzanine is speciaal ontworpen voor een muziekliefhebber die alleen maar een drumstel speelt. Het lijkt erop dat de dokters dol zijn op een beetje rock 'n roll, maar shh, maak de baby niet wakker!


Aanbevolen literatuur: Moderne Thaise huisinspiratie: prachtige beelden vastgelegd door fotograaf Soopakorn Srisakul


Bekijk de video: Hoeveel koi in een vijver? per kuub (Oktober 2021).