Ontwerp

Twee ongebruikelijke Japanse huisontwerpen met unieke zoneringstechnieken

Twee ongebruikelijke Japanse huisontwerpen met unieke zoneringstechnieken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer de leefruimte beperkt is, is het tijd om creatief te worden - en het kan geen kwaad om over te stappen naar een minimalistische mentaliteit. Dat is wat er gebeurde na de aankoop van twee huizen in Japan. Ongewone indelingen en creatieve indeling van het gebied veroorzaakten onverwachte veranderingen in de vloerhoogte. De ontwerpen van Indot Design proberen alleen aan de basisbehoeften van de huiseigenaren te voldoen, zonder in een leeg gevoel te belanden. Verborgen opbergvakken en strakke units houden de minimalistische kamers vrij van ruis en kleur. Het interieur is overspoeld met kalm en minimalistisch Japans design, voornamelijk gebaseerd op wit met lichtgrijze accenten en lichte houten elementen om de thermostaat van visuele warmte te verhogen.

  • 1 |
  • Fotograaf: Hey! Cheese
Het is niet moeilijk te begrijpen waarom deze ongebruikelijke Japanse huisrenovatie een prijs voor een microruimteproject heeft gewonnen. Dit ingenieuze huisontwerp besloeg een zeer smalle 60 vierkante meter en overwon grote uitdagingen door creatieve zoneringstechnieken te implementeren. De minimalistische woonkamer bedden in een uitsparing in de vloer, waar een op maat gemaakt bankontwerp en een tv-muur volledig gebruik maken van de beperkte breedte. Een opbergpoef van Bull voegt een klein karakter toe.

  • 2 |
Het verhaal van dit huisontwerp begon met een klant die hun bejaarde ouders dicht bij hen wilde houden, nadat hun ouders hadden besloten om te verkleinen. Een klein en smal huis werd gekocht in de hoop dat het een comfortabele en gezellige woonruimte zou kunnen worden, met genoeg ruimte voor andere familieleden om ook op bezoek te komen.

  • 3 |
Een stap naar beneden in de lounge verbergt opslagruimte onder het loopvlak. Een muur van opslag langs een hele zijkant van het huis maakt het mogelijk om spullen op te bergen waardoor het kleine gebied rommelig zou aanvoelen. De strakke witte kasten blijven bijna onopgemerkt en zijn dus niet benauwd voor de smalle leefruimte.

  • 4 |
De verandering in vloerbehandeling over de brede trede is een veiligheidskenmerk om het beter zichtbaar te maken.

  • 5 |
Een veiligheidsbarrière loopt boven de laag geplaatste bank. Armleuningen zijn verbreed om meer op te vallen in hun lage positie. Een grill in de tv-kast verhoogt de ventilatie.

  • 6 |
De woonkeuken is open met de woonkamer, wat betekent dat veel mensen samen kunnen praten of een film kunnen kijken.

  • 7 |
Ledstrips hebben een nachtlichtfunctie. De slaapkamer bevindt zich achter de tv-muur van de woonkamer met een glazen wand. Door de schuifdeuren kan de slaapkamer worden geopend tot woonruimte.

  • 8 |
Langs de open woonkamer is een bank aan de muur gemonteerd als extra zitplaats voor de gasten.

  • 9 |
Witte keukenkasten verbleken tegen de achtergrond van de lange kamer, naar de buitenste hoek geduwd om een ​​groot sociaal gebied te verlaten waar veel mensen kunnen samenkomen en praten.

  • 10 |
Een grote eettafel was essentieel voor grote familiediners.

  • 12 |
Raamwand-opslageenheden dienen ook als keukenkasten.

  • 13 |
De diepte van de opbergkasten vormen diepe vensterbanken die tevens dienst doen als comfortabele zitplaatsen bij het raam. Zitplaatsen verspreid over het huis, op verschillende hoogtes, vormen tussenruimtes om te zitten en te blijven - en plaatsen waar familieleden weer bij elkaar kunnen komen.

  • 14 |
Een stijlvolle snit plaatst het keukeneiland precies in de eettafel.

  • 15 |
Boven de tafel past een eenvoudige lineaire hanglamp bij de minimalistische esthetiek.

  • 16 |
Met de schuifdeurverdeler ingetrokken, kunnen we zien dat de tv-muur in de woonkamer ook dienst doet als tv-muur aan de andere kant.

  • 17 |
Om ruimte te besparen in de ‘box’ op de verhoogde slaapkamer, kregen de bedbodems korting; matrassen liggen direct op de vloer.

  • 18 |
Een loopbrug verbindt de ruimtes met een Italiaanse vloercoating. De badkamer staat tegenover de slaapkamer.

  • 19 |
Originele plattegrond. De uitsparing in het midden inspireerde de kernpositionering van de lounge.

  • 20 |
Afgewerkte plattegrond. Aan de entreezijde zien we dat er een kledingkast is gecombineerd met een kleedkamer, waardoor er een veranda-interface ontstaat.

  • 21 |
In Taipei, Taiwan, zorgde een overvolle verstedelijkte omgeving voor een beperking van de ruimte voor onze tweede set huiseigenaren. Hoewel het gebied statisch was, moest het leven kunnen veranderen en stromen tussen werk en vrije tijd.

  • 22 |
Het is moeilijk om de afstand tussen mensen in een bruisende stad te beheersen - en in dit huis van slechts 60 m2. Een dynamische oplossing zorgde echter voor vrijheid. Nadat alle partities weer op nul waren gezet, bouwden de ontwerpers een overwegend open veld met weinig obstakels. Vervolgens werden schuifwanden geïnstalleerd die de ruimte konden scheiden of integreren.

  • 23 |
Grote meubelstukken werden gelijk met de schuifdeuren geplaatst en sommige stukken glipten zelfs in gespecialiseerde sleuven die in de bewegende vliegtuigen waren gesneden.

  • 24 |
De grens van de ruimte is vaag en zacht. De woonkamer grenst soms aan de werkruimte en soms aan de slaapkamer.

  • 25 |
Een verhoogde houten loopbrug begint bij de kussens in de witte slaapkamer en loopt over de lengte van de raammuur. Opbergvakken zijn verborgen in het platform.

  • 26 |
Glazen schuifdeuren scheiden de slaapkamer van de keukenzijde.

  • 27 |
De huiseigenaren kunnen de ruimteverdeling in een oogwenk heroverwegen en de openbare en particuliere sector veranderen.

  • 28 |
De scheidingswanden bieden zowel aantrekkelijke als praktische opties voor lay-out, waar elke dag de veranderingen kunnen aanbellen.

  • 29 |
De keuken verdwijnt achter witte kastdeuren op volledige hoogte.

  • 30 |
Kaasgaten in de dikke schuifdeur laten geleend licht doordringen en fascinerende zachte schaduwen vormen.

  • 31 |
Eenvoudige witte planken achter het werk / eetgedeelte.

  • 32 |
Perfecte sneden maken overgangen moeiteloos.

  • 33 |


Hier zijn de videotours van beide huizen:


Bekijk de video: tuin huisje in aan bouw (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Kigajind

    Toegewijd aan iedereen die goede kwaliteit verwachtte.

  2. Arashikinos

    cognitive topic

  3. Kermit

    Er zit iets in. Nu werd alles me duidelijk, heel erg bedankt voor de informatie.

  4. Vulrajas

    Heel erg bedankt, cool creatief geschreven



Schrijf een bericht