Ontwerp

Vietnamese villa met open ruimtes Mezzanineniveaus

Vietnamese villa met open ruimtes Mezzanineniveaus


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een strakke moderne villa, ontworpen door de QBI-studio in Vietnam, snijdt in de blauwe lucht vanuit weelderige groene tuinen. Onder leiding van architect Tran Le Quoc Binh heeft het project een unieke en jeugdige uitstraling die niet alleen gebaseerd is op een geweldige stijl, maar ook op de individuele persoonlijkheid van de huiseigenaren en hoe ze hun woonruimte gebruiken. Er moest een balans worden gevonden tussen artistieke ideeën en bruikbaarheid om een ​​mooi functioneel huis te vormen. Het gezichtsveld met zijn hoekige volumes, patrijspoorten en brievenbusvensters is intrigerend en uitnodigend en vervult ons met verwondering over wat erin zit.

  • 2 |
Elk dakgebied herbergt grassen en groene planten, waardoor de nieuwbouw lijkt alsof hij hier voor altijd heeft gestaan ​​en één is geworden met het landschap.

  • 3 |
Een moderne buitenstoel en kruk staan ​​op een open terras dat over de hele lengte van het gebouw loopt. Een weelderig groen gazon snelt omhoog om het puur witte pad te ontmoeten.

  • 4 |
Het terrasontwerp gaat over in een terras aan de zijkant van het huis, naast een zwembad met een waterval.

  • 5 |
Een eethoek in de buitenlucht bevindt zich op de patio bij het zwembad onder een moderne wandkandelaar buiten, wat betekent dat de eetplek buiten tot diep in de avond kan worden gebruikt. Extra glans komt uit de binnenruimtes door grote openslaande deuren. Het eetgedeelte binnen grenst direct aan het externe alternatief.

  • 6 |
Grenzen van weelderige exotische planten omringen het helderblauwe zwembad en de borrelende waterval.

  • 7 |
Het azuurblauwe zwembad glinstert in het zonlicht.

  • 8 |
Aan de andere kant van het glas is het interieur van het huis een verfijnd en toch fris schema, gedecoreerd in contrasterende houttinten met frisse witte muren en plafonds.

  • 9 |
Het plafond van de woonkamer is grotendeels bedekt met een indrukwekkend en opvallend stuk sculpturaal draadwerk. De kluwen van goudkleurige draad wordt weerspiegeld door een kunstwerk van moderne kunst aan de tv-muur. Onder de tv is een lange houten eenheid aan de muur gemonteerd, die opslag biedt voor media-items en schapruimte waarop bloemenarrangementen en andere decoratieve vazen ​​kunnen worden getoond. Meer bloemen verschijnen op de glazen salontafel in het midden van de woonkamer en op een blauwe bijzettafel bij de bank.

  • 10 |
Een kleurrijk vloerkleed verankert de zitgroep in de woonkamer. Gemengde, gekleurde kussens op de grijze leren bank en stoelen onderscheiden de verschillende tinten in het weefsel van het tapijt.

  • 11 |
Draadschaduwen en boomreflecties van het tuinproject over de puur witte muren van het ruime interieur. De gloed van binnenverlichting danst over glanzende vloeren.

  • 12 |
De achterkant van de woonkamer snijdt schuin weg om een ​​open gang naar een formele eetkamer te onthullen. De kamer herbergt een indrukwekkende Live Edge-eettafel die plaats biedt aan maximaal 10 diners.

  • 13 |
Vanuit de woonkamer aan de andere kant zijn de planken in de eetkamer te zien. De fonkelende hanglampen in de eetkamer schijnen recht door de open vitrine.

  • 14 |
De vloer in de eetkamer is donkerder dan de vloer in de woonkamer, waardoor de twee ruimtes hun eigen identiteit krijgen. Het plafond van de eetkamer is met hout bekleed om bij de vloer te passen en om een ​​gezelliger, meer intieme sociale plek te creëren.

  • 15 |
Het is in de eetkamer dat we het raam van de patrijspoort voor het eerst op de gevel van het huis zien, samen met een brievenbus-raam. Patio deuren op het tweede aspect houden de kamer licht en helder. Er is nog een set deuren aan de andere kant om een ​​verkoelende bries te maken.

  • 16 |
Er is nog een patrijspoortvenster in de bovenste helft van de woonkamer met dubbele hoogte, op hetzelfde niveau als de mezzanine-overloop. Hier wordt de sierlijke trapbalustrade een eigentijdse helderglazen barrière; de transparantie houdt de ruimte open en visueel dramatisch.

  • 19 |
Er is een gemeenschappelijke studieruimte boven, in een open bibliotheek die langs de trap loopt.

  • 20 |
Een schommelstoel staat voor gefilterd zonlicht en uitzicht door een houten latjesmuur.

  • 21 |
Het sierlijke trapontwerp geeft het interieur een bloei van klassieke schoonheid.

  • 22 |
De masterbedroom is opgesplitst in twee helften. In de slaapruimte staat een wit en houten gevleugeld hoofdeinde tussen twee bijpassende units met glazen nachtkastjes.

  • 23 |
Achter het hoofdeinde fungeert een modern dressoir uit het midden van de eeuw als scheidingswand. De tweede helft van de slaapkamer is ingericht als studeerkamer.

  • 25 |
Een inloopkast met eiland is afgewerkt in blauwe en rijke houttinten - een subtiel kleurenverhaal dat door het hele huis loopt.

  • 26 |
Blauwe displayplanken sieren de muur net buiten de badkamer, waar een make-up ijdelheid de eerste helft van de kamer vult.

  • 27 |
Het tweede deel van de badkamer is toegankelijk onder een paneel van gebrandschilderd glas en is de thuisbasis van een vrijstaand bad dat opvalt op een bed van kiezels.

  • 29 |
Meer hoge plafonds boven creëren de mogelijkheid voor een ander mezzanineniveau.

  • 30 |
Er is een thuisbioscoop in de villa.

  • 31 |
De tweede bank in de thuisbioscoop is verhoogd om een ​​minder belemmerd zicht te bieden via de mensen in lettertype.

  • 33 |
Buitenverlichting maakt het huis en de tuin 's nachts een gastvrije plek.

  • 34 |
Wanneer verlicht, wordt de beplanting een dramatisch onderdeel van de architectuur.

  • 35 |
De build ziet er intrigerend uit vanaf de straat.

  • 36 |

  • 37 |

  • 38 |

  • 39 |

  • 40 |


Aanbevolen literatuur: Mezzanineniveaus en kamers eronder


Bekijk de video: MIND BLOWING Vietnamese BREAKFAST Street Food Tour of Saigon Vietnam + INSANE Bánh mì (Mei 2022).