Ontwerp

Prachtig huis vervaagt de scheiding tussen binnen en buiten

Prachtig huis vervaagt de scheiding tussen binnen en buiten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ontwerper en architect Fernanda Marques beschrijft in een notendop haar inspiratie voor dit zeer unieke, 1 verdiepingen tellende, 250 vierkante meter grote huis: “Binnen voelen alsof je buiten bent. Ik denk dat dit een belangrijk punt is bij het begrijpen van het interieurontwerp dat vandaag wordt geproduceerd. In tijden waarin het milieubewustzijn groeit, en natuurlijk ook de wens om dicht bij de natuur te zijn. ”

We hebben andere huizen getoond die ook de kloof tussen binnen en buiten vervagen door kamers of bepaalde delen van het huis op te nemen die zijn ontworpen om beter toegankelijk te zijn voor buiten dan de norm. Maar het ontwerp van Marques brengt de vervaging van de scheiding tussen binnen en buiten tot het uiterste door meerdere houten dekken te ontwerpen die verschillende kamers met het buitenleven verbinden, glazen plafonds en kamerhoge ramen en deuren - waardoor een volledig huis ontstaat dat is bijna volledig en adembenemend blootgesteld aan de natuur. Als je de afbeeldingen van dit prachtige huis in bungalowstijl bekijkt, is het inderdaad moeilijk te zien of het huis buiten of binnen is, en of het bestaat in een fictieve wereld waarover we lezen in sprookjes of in de echte wereld - en dat is hoe Marques het bedoeld heeft.

Het huis van Marqeus is niet alleen erg blootgesteld aan het buitenleven, maar is ook ingericht met duurzame, ruwe materialen. De kalkstenen vloeren en stenen muren zorgen voor een natuurlijke en rustieke sfeer. In de muren en meubels worden veel houtaccenten gebruikt. En zelfs het plafond is bekleed met glasplaten om zoveel mogelijk zonlicht binnen te laten. De slaapkamer ademt de sereniteit van de natuurlijke wereld uit, ondersteund door een houten vloer die op magische wijze lijkt te zweven bovenop een groene vijver. Het plafond van het woongedeelte is aan de muur van het interieur van het huis bevestigd door verschillende kleine houten cilinders en de openingen in het plafond die daardoor worden gecreëerd, laten kleine spetters van natuurlijk licht naar binnen stromen.

Een donkere chocolade, houten eettafel en stoelen sieren het eetgedeelte dat verbonden is met een donkerbruine bar en een open keuken. De hele kamer wordt overspoeld met licht dat binnenstroomt vanuit de glazen plafonds en de glazen wanden die uitkijken op de tuin.

Zware houten accenten, gebruikt in de plafonds, boekenplanken en muren van de slaapkamer, geven de huurder het gevoel alsof ze in de holte van een boom slapen.

Ruwe schetsen van het huis onthullen de ingenieuze ontwerpmethoden van Marques.

Meerdere dekken zijn een zich herhalende trend, geïnstalleerd in verschillende delen van het huis - zoals te zien in deze woonruimteschets.

Een vogelvlucht van het hele huis biedt kijkers een beter begrip van het grillige zicht van Marques - een bungalow binnen en buiten die meestal op een vijver drijft en wordt omgeven door water en groen.

Via Plus Mood.


Bekijk de video: Rico leeft 2 weken in TOTALE ISOLATIE naar gevecht toe! RICO (Mei 2022).